Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, felhőszakadásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Velence
Meleg, kissé szeles hétkezdet

Meleg, kissé szeles hétkezdet

Éjjel átmenetileg több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd napközben főként délen, illetve a Tiszántúlon alakulhatnak ki nagyobb eséllyel. Emellett több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Továbbra is élénk, több helyen erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 13-21, napközben 25-32 fok várható.

Szerdán is szeles, napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északkeleti szél élénk, főként az ország keleti felén gyakran erős lesz. Kora reggel 12-19, délután 25-30 fokot mérhetünk.

Csütörtökön főként az ország keleti, északkeleti felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok a napos, gomolyfelhős idő mellett. Az északkeleti szél élénk, erős marad. A csúcshőmérséklet ismét 25 és 30 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton sem lesz hiány a napsütésből, de elszórtan záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak. A légmozgás többfelé élénk marad, néhol meg is erősödhet. Délutánonként 26-31 fokra készülhetünk.
Kiadta: Időkép (ma 18:32)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
10 Sz
29
16
jeles nap
11 Cs
28
17
13 Sz
29
18
17 Sz
32
18
18 Cs
32
19
20 Sz
32
18
jeles nap
24 Sz
29
17
25 Cs
28
17
27 Sz
30
17
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékmagas
Útifűalacsony
Lóromnincs
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Tovább nő a terhelés

A következő napokban a parlagfű és a csalánfélé virágporának mennyisége országszerte a tüneteket okozó közepes-magas tartományban alakul.

Magas szintet érhet el a kender-, közepes szintet a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, legintenzívebben a Dunántúlon és a keleti tájakon.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, elsősorban a szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak.

A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat idézhet elő az érzékenyek körében, illetve ronthatja a hő- és komfortérzetet.

Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a csapadékos tájakon és időszakokban pedig felerősödhetnek az ízületi fájdalmak.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Éjjel átmenetileg több helyen, napközben eleinte főként délen, délután helyenként keleten, délkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek vizes, csúszós útszakaszokat eredményezhetnek.

Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

Továbbra is sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban és tájakon vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden is élénk marad az északi szél a tónál. Napos-gomolyfelhős időre van kilátás, regel helyenként még kialakulhat egy-egy zápor, napközben nem várható csapadék. Délután 27-29 fok között alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedden északon lesz a legtöbb napsütés, délebbre gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és elszórt záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé megerősödik az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
31°C
felhős
32°C
Horvátország térkép