Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Több órára kisüt a nap

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan északon és a Dunántúlon fordulhat elő. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Délután 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, az időnként megnövekvő felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki futó záporok. Az erős, néhol viharos északnyugati szélben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, ezen a napon is szórványos záporok jellemzik időjárásunkat. Még többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Hűvös hajnalra, 15-20 fokos délutánra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön már száraz időre számíthatunk, és az ország legnagyobb részén több órára a nap is kisüt. Szerdán többfelé élénk lehet a délies szél, csütörtökön viszont gyenge, mérsékelt maradhat a légmozgás. Szerdán 17-22, csütörtökön 18-23 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (ma 08:10)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
2 V
22
10
jeles nap
3 H
20
12
4 K
19
8
5 Sz
20
7
6 Cs
21
7
7 P
22
8
8 Sz
22
9
9 V
23
8
10 H
22
9
11 K
19
9
12 Sz
18
8
13 Cs
18
7
14 P
17
7
15 Sz
18
8
16 V
19
9
17 H
18
10
18 K
19
9
19 Sz
17
9
20 Cs
18
7
21 P
15
7
jeles nap
22 Sz
15
6
23 V
13
6
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékalacsony
Útifűnincs
Libatopfélékalacsony
Kenderféléknincs
Parlagfűalacsony
Ürömalacsony
Gombákközepes
Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, izomgörcsök jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer panaszaival élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romolhat teljesítőképességünk.

A szeles idő miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan fordulhat elő, így csak elvétve találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal.

Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap kezdetben több órára kisüthet a nap a tó térségében, de délután már megnövekszik a felhőzet, és időnként elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap sok napsütésre, száraz időre van kilátás az Adria térségében. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hétfőn helyenként záporok, zivatarok átmenetileg kialakulhatnak. Ezen a napon többfelé élénk lehet a szél. Délutánonként 18 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
24°C
felhős
24°C
Horvátország térkép