Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Miskolc
Csak kis időre bújhat elő a nap
Hirdetés

Csak kis időre bújhat elő a nap

Vasárnap naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Reggelre néhol pára, köd képződhet. Hajnalban -8 és 0, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és délután egyre több helyen előfordulhat eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan egy-egy futó zápor, a magasabb tájakon hózápor kialakulhat. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az észanyugatira forduló szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön helyenként számítani kell átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékra, de nem mindenhol fog esni. A szeles időben 4-9 fok valószínű.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 17:48)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 V
2
-6
30 H
2
-6
31 K
6
0
1 Sz
7
0
2 Cs
5
-2
jeles nap
3 P
3
-4
4 Sz
1
-6
5 V
2
-6
jeles nap
6 H
3
-5
jeles nap
7 K
5
-5
8 Sz
5
-5
9 Cs
5
-4
10 P
5
-4
11 Sz
6
-3
12 V
6
-3
13 H
5
-2
14 K
6
-3
jeles nap
15 Sz
7
-2
16 Cs
6
-3
17 P
5
-2
18 Sz
8
-3
19 V
7
-1
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 37 cm
Mátraszentistván 40 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád -

Havazás nem várható

Vasárnap számottevő csapadék, így havazás sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is.

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak a hóolvadással érintett tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós, esetleg síkos útszakaszok.

Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre néhol pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet