Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra, felhőszakadásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Záporos, zivataros, fülledt idő

Kedd délután keleten, északkeleten eső, zápor, az ország nyugati felén pedig zivatarokra kell készülni. A Dunántúlon kiadós felhőszakadással, néhol jégesővel kísért heves zivatarok is alakulhatnak ki. A Dunától keletre többfelé lesz élénk a délkeleti szél, zivatarok környezetében erős lökések lehetnek. Napközben 19-26 fokot mérhetünk.

Szerdán a gomolyfelhős-napos időben elszórtan ismét számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Utóbbiakat néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Keleten zivataroktól függetlenül időnként élénk lehet a déli szél. Hajnalra a Dunántúlon többfelé képződhet pára, sekély köd. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, továbbra is több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Reggelre főként a Dunántúlon, máshol néhol párássá, ködössé válhat a levegő. Keleten helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. Délután 21-27 fokra van kilátás.

A jelenlegi számítások alapján pénteken és szombaton hasonló időjárásban lesz részünk, a napos időszakokat záporok, zivatarok szakítják meg, majd vasárnap már a napsütés kerülhet túlsúlyba. A légmozgás csak néhol támadhat fel, illetve zivatarok környezetében. Marad a mérsékelt nyárias meleg.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:25)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges öltözet, esernyő
Réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
7 Sz
23
14
8 Cs
24
14
jeles nap
10 Sz
24
15
11 V
25
16
12 H
25
16
13 K
24
15
jeles nap
14 Sz
24
15
15 Cs
25
15
16 P
26
16
jeles nap
17 Sz
26
16
18 V
27
16
19 H
26
17
20 K
26
17
21 Sz
27
16
jeles nap
22 Cs
27
15
23 P
25
16
24 Sz
25
16
jeles nap
25 V
26
16
26 H
27
17
jeles nap
27 K
26
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, ugyanakkor a magasban zajló melegedés és a fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak, feszültebbek lehetnek.

A felhős, csapadékos időben lehangoltabbak lehetünk.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások állapota.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat, amik főként a Dunántúlon alakulhatnak ki, felhőszakadás, jégeső kísérheti, ezeknél hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz alakulhat ki.

A délkeleti szél keleten többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erőssé, viharossá fokozódhat jelentősebben rontva a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden felhős idő várható a Balatonnál, esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni, akár heves viharokra. Utóbbiakat viharos szél, felhőszakadás, jégeső kísérheti. A csúcshőmérséklet 22-24 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Kedden kezdetben záporos-zivataros időre van kilátás az Adrián, délután viszont hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet. A keleties szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
25°C
felhős
27°C
Horvátország térkép