Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Csak rövid időre süthet ki a nap
Hirdetés

Csak rövid időre süthet ki a nap

Kedden északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, máshol több felhő lehet az égen, a Dunántúlon tartósan borongós tájakkal is találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban, reggel néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat a ködösebb tájakon. A keleti-délkeleti szelet főként a Dunántúlon és a főváros térségében kísérhetik élénk lökések. Hajnalban -6 és +2, napközben pedig 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. Északkeleten, keleten süthet ki kis időre a nap, máshol borult lesz az ég. Átmenetileg kisebb eső elszórtan a Dunántúlon és a déli tájakon fordulhat elő. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Kora délután 3-8 fok valószínű.

Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Elszórtan a déli tájakon időnként kisebb eső is kialakulhat. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. Napközben 3 és 7 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton is felhős, borongós időre van kilátás, több tájegységünkön is előfordulhat eső, helyenként átmenetileg havas eső, kisebb havazás sem kizárt. Élénk széllökések elsősorban szombaton fordulhatnak elő helyenként. Pénteken 1 és 6, szombaton 3 és 9 fok között alakulhatnak a maximumok.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:17)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 K
6
0
jeles nap
30 Sz
7
1
1 Cs
6
-1
2 P
4
0
3 Sz
6
1
4 V
7
3
jeles nap
5 H
8
4
6 K
6
3
jeles nap
7 Sz
6
1
8 Cs
5
0
9 P
7
1
10 Sz
6
1
11 V
6
1
jeles nap
12 H
6
0
13 K
5
-1
jeles nap
14 Sz
3
-3
15 Cs
3
0
16 P
4
-1
17 Sz
2
-3
18 V
2
-3
jeles nap
19 H
2
-2
20 K
1
-3

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Jelentős mennyiségű csapadék, így havazás sem jön a következő pár napban.

Orvosmeteorológia

Kedden időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak, lehangoltak lehetünk, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, migrén, vérnyomás-problémák és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedd hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

A hajnali, reggeli órákban néhol szitálás, esetleg ónos szitálás előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges útszakaszokra is.

A keleti-délkeleti szelet főként a Dunántúlon és a főváros térségében kísérhetik élénk lökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet