Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal

Csütörtökön, Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban, reggel többfelé párás, ködös időre van kilátás. Reggel 12 és 17, délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken is záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. A szél ismét zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős, akár viharos. Sokfelé lehet párás, ködös a hajnal. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Szombaton is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás kialakulására. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. 22-28 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Vasárnap a napos időszakok mellett még többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 22-28 fokra van kilátás. Hétfőn többet süthet a nap, és már csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg zápor, esetleg zivatar. Szeles időre, 20-26 fokos maximumokra számíthatunk.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 17:59)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet, esernyő
Nyárias öltözet, esernyő
Hirdetés
8 Cs
27
17
jeles nap
10 Sz
27
17
11 V
27
17
12 H
25
17
13 K
24
15
jeles nap
14 Sz
26
16
15 Cs
27
17
16 P
28
17
jeles nap
17 Sz
29
18
18 V
29
18
19 H
30
19
20 K
30
19
21 Sz
30
19
jeles nap
22 Cs
30
19
23 P
28
19
24 Sz
28
19
jeles nap
25 V
29
19
26 H
30
20
jeles nap
27 K
29
19
28 Sz
30
20
29 Cs
30
20

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékalacsony
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

Magas a pollenterhelés, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben, viszont a következő napokban a csapadékosabb idő hatására valamelyest csökkenhet a terhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a közepes-magas szintet, a csalánféléké pedig a közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes szinten lehet jelen.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz felettünk időjárási front, ugyanakkor különféle tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehézlégzés, légszomj és rosszullét is előfordulhat.

A felhősebb, csapadékosabb időben lehangoltabbak lehetünk, romolhat közérzetünk.

Újabb nehéz nap vár az idősekre, a szívbetegekre, valamint a keringési panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások, illetve a légzőszervi megbetegedésekkel élők állapota, így ők ekkor lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön is sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, emiatt hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz is nehezítheti a közlekedést.

Záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, időnként záporok, zivatarok is kialakulhat a tó térségében. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 14-16, délután 23-25 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken napos-gomolyfelhős idő várható az Adria térségében, helyenként átmeneti jelleggel záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 22-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
29°C
felhős
27°C
Horvátország térkép