Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Eső, havas eső és hó is érkezik

Eső, havas eső és hó is érkezik

Vasárnap országszerte csapadékos időre számíthatunk, az északi tájakon helyenként tartósabb havazás is kialakulhat, máshol esőre, havas esőre van kilátás, de átmenetileg nyugaton, északnyugaton is hullhat kevés hó. Nyugaton, délnyugaton élénk lehet az északias szél. Hajnalban -5 és +2, kora délután 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, északon marad hidegebb az idő. Reggelre helyenként pára, köd is képződhet.

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre számíthatunk még többfelé kisebb esőre, havas esőre, az Északi-középhegységben havazásra. Kezdetben a Dunántúl északi felén még szállingózhat a hó. Napközben nyugaton, északnyugaton felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Napközben 1-7 fokra van kilátás.

Kedden keleten, északkeleten lehet felhősebb az ég, errefelé elszórtan gyenge eső, havas eső még időnként kialakulhat. Máshol több órára kisüthet a nap. Élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban sokfelé fagyhat, napközben pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A fagyos hajnalt követően kora délután -1 és +6 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön többfelé ismét csapadékos lehet az idő, és a szél is sokfelé feltámadhat.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:20)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Téli ruha, esernyő
Téli ruha, esernyő
Hirdetés
5 V
3
-1
jeles nap
6 H
4
0
jeles nap
7 K
3
-3
jeles nap
8 Sz
3
-6
9 Cs
5
-4
10 P
6
1
11 Sz
5
-1
12 V
6
1
jeles nap
13 H
7
2
jeles nap
14 K
6
1
15 Sz
6
1
16 Cs
5
1
17 P
6
0
18 Sz
5
-1
19 V
4
-2
jeles nap
20 H
1
-3
21 K
3
-2
jeles nap
22 Sz
4
-1
23 Cs
7
2
24 P
6
1
jeles nap
25 Sz
8
1
jeles nap
26 V
7
2
jeles nap
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút 14 cm
Dobogókő -
Eplény -
Kékestető 18 cm
Mátraszentistván 5 cm
NHH 3 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Főként északon havazhat

Vasárnap és hétfőn az északi tájakon helyenként tartósabb havazás is kialakulhat, máshol esőre, havas esőre van kilátás, de vasárnap átmenetileg nyugaton, északnyugaton is hullhat kevés hó.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, kopásos- és gyulladásos jellegű ízületi problémák, görcsös panaszok, légzési nehézségek, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság egyaránt előfordulhat. Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A borongós, csapadékos időben romolhat hangulatunk, közérzetünk, alacsony lehet hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap országszerte csapadékos időre számíthatunk, az északi tájakon helyenként tartósabb havazás is kialakulhat, máshol esőre, havas esőre van kilátás, de átmenetileg nyugaton, északnyugaton is hullhat kevés hó. Emiatt vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon síkos, latyakos, havas utakkal is találkozhatnak a közlekedők.

Nyugaton, délnyugaton élénk lehet az északias szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, de a havazással érintett tájakon is csökkenhet a látástávolság.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet