Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Esős, záporos, zivataros, fülledt idő

Kedden a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, a Dunántúlon hevesebb viharokra felhőszakadással, jéggel. A Dunától keletre többfelé lesz élénk a délkeleti szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Hajnalban 13-17, napközben 19-26 fokot mérhetünk.

Szerdán a gomolyfelhős-napos időben elszórtan ismét számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Utóbbiakat néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Keleten zivataroktól függetlenül időnként élénk lehet a déli szél. Hajnalra a Dunántúlon többfelé képződhet pára, sekély köd. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, továbbra is több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Reggelre főként a Dunántúlon, máshol néhol párássá, ködössé válhat a levegő. Keleten helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. Délután 21-27 fokra van kilátás.

A jelenlegi számítások alapján pénteken és szombaton hasonló időjárásban lesz részünk, a napos időszakokat záporok, zivatarok szakítják meg, majd vasárnap már a napsütés kerülhet túlsúlyba. A légmozgás csak néhol támadhat fel, illetve zivatarok környezetében. Marad a mérsékelt nyárias meleg.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 19:36)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
7 Sz
26
19
8 Cs
25
17
jeles nap
10 Sz
27
18
11 V
28
19
12 H
27
19
13 K
26
18
jeles nap
14 Sz
27
18
15 Cs
28
18
16 P
29
19
jeles nap
17 Sz
29
19
18 V
30
19
19 H
30
20
20 K
30
20
21 Sz
30
19
jeles nap
22 Cs
30
18
23 P
28
19
24 Sz
28
19
jeles nap
25 V
29
19
26 H
30
20
jeles nap
27 K
29
19

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, ugyanakkor a magasban zajló melegedés és a fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak, feszültebbek lehetnek.

A felhős, csapadékos időben lehangoltabbak lehetünk.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások állapota.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat, amik főként a Dunántúlon alakulhatnak ki, felhőszakadás, jégeső kísérheti, ezeknél hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz alakulhat ki.

A délkeleti szél keleten többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erőssé, viharossá fokozódhat jelentősebben rontva a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden felhős idő várható a Balatonnál, esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni, akár heves viharokra. Utóbbiakat viharos szél, felhőszakadás, jégeső kísérheti. A csúcshőmérséklet 22-24 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Kedden kezdetben záporos-zivataros időre van kilátás az Adrián, délután viszont hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet. A keleties szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
23°C
felhős
24°C
felhős
26°C
Horvátország térkép