illusztráció illusztráció

Visszajön a tavasz pár napra, ismét elérjük a 20 fokot

Csütörtökön még csak nyugaton, délnyugaton, pénteken már sokfelé megközelítjük, elérjük a 20 fokot.

A csütörtök hajnal a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon még hozhat fagyokat, de a maihoz hasonló hidegre már nem kell számítani, a fagyzugokban -3, -4 fokig hűlhet le a levegő. Az ország nagy részén azonban már nem fog fagyni, nyugat, délnyugat felől enyhébb légtömegek érkeznek. Emiatt a nappali felmelegedés is erősödik: az ország északkeleti harmadán 10-14, máshol már 15-20 fok várható a délutáni órákban, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Pénteken az enyhe hajnalt követően már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet,

a legmelegebb tájakon 20-21 fokot mérhetünk.

WRF modellünk hőmérsékleti előrejelzése csütörtökre és péntekre a nappali órákban:

 

Zavartalan napsütésre azonban ne számítsunk. Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Nyugaton, délnyugaton néhol zivatar sem kizárt. Éjjel ez a csapadékzóna kelet felé vonul, pénteken a nap első felében lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A déli-délnyugati szelet mindkét napon többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

Szombaton még marad az enyhe idő, ám vasárnaptól újabb lehűlés körvonalazódik. Erről részletes cikkel hamarosan jelentkezünk. Addig is kövessétek nyomon naponta kétszer frissülő előrejelzéseinket!

Borítókép: Geva14 /Gyöngyöstarján/

Szavazás

Örülsz a pár napos felmelegedésnek?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés