Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Szeles vasárnap napsütéssel, kevés záporral

Szeles vasárnap napsütéssel, kevés záporral

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan északon és a Dunántúlon fordulhat elő. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Délután 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, az időnként megnövekvő felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki futó záporok. Az erős, néhol viharos északnyugati szélben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, ezen a napon is szórványos záporok jellemzik időjárásunkat. Még többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Hűvös hajnalra, 15-20 fokos délutánra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön már száraz időre számíthatunk, és az ország legnagyobb részén több órára a nap is kisüt. Szerdán többfelé élénk lehet a délies szél, csütörtökön viszont gyenge, mérsékelt maradhat a légmozgás. Szerdán 17-22, csütörtökön 18-23 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (ma 08:10)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Őszi öltözet, esernyő
Őszi öltözet, esernyő
Hirdetés
2 V
20
10
jeles nap
3 H
18
10
4 K
18
8
5 Sz
19
7
6 Cs
20
7
7 P
21
8
8 Sz
21
9
9 V
22
8
10 H
21
9
11 K
18
9
12 Sz
17
8
13 Cs
17
7
14 P
16
7
15 Sz
17
8
16 V
18
9
17 H
17
10
18 K
18
9
19 Sz
16
9
20 Cs
17
7
21 P
14
7
jeles nap
22 Sz
14
6
23 V
12
6
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékalacsony
Útifűnincs
Libatopfélékalacsony
Kenderféléknincs
Parlagfűalacsony
Ürömalacsony
Gombákközepes
Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, izomgörcsök jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer panaszaival élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romolhat teljesítőképességünk.

A szeles idő miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan fordulhat elő, így csak elvétve találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal.

Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap kezdetben több órára kisüthet a nap a tó térségében, de délután már megnövekszik a felhőzet, és időnként elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap sok napsütésre, száraz időre van kilátás az Adria térségében. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hétfőn helyenként záporok, zivatarok átmenetileg kialakulhatnak. Ezen a napon többfelé élénk lehet a szél. Délutánonként 18 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
24°C
felhős
24°C
Horvátország térkép