illusztráció illusztráció

Itt a hidegfront

Őszies fordulatot vesz időjárásunk: a front gyorsan átrobog felettünk, mögötte hidegebb levegő áramlik hazánk fölé.

Hatalmas felhőszakadás zúdult vasárnap délután Sopronra (hétfő, 10:20): A front előtti labilis levegőben már vasárnap délután több helyen kialakultak zivatarok. Íme Láng Richárd videója a délután 3 óra körül Sopronra lecsapó felhőszakadásról:

illusztráció

Zivatarok csattognak délnyugaton (hétfő, 1:15): A Dunántúl nagy részén esik, a délnyugati országrészben pedig az éjszakai órákban is zivatarok mozognak, ám a csapadék fokozatosan tolódik tovább kelet felé. Ma kezdetben még többfelé várható eső, zápor, zivatar, délután már inkább csak keleten, északkeleten lehet csapadék, máshol maximum elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor.

Jobbra Jónás Károly fotója, köszönjük!

Feltámadt a szél a Balatonon (vasárnap, 19:48): Így festett legnagobb tavunk Balatonföldvár térségében napnyugta pillanatában, ahol az érkező frontrendszer előtt megélénkülő szél felkorbácsolta a most - talán ma utoljára - fürdésre is kellemes vizet. 

Külnleges hullám-figyelő, Full HD felbontású webkameránk képe (hanggal) továbbra is élőben követhető! (Hamarosan a színes éjszakai közvetítést is lehetővé tévő reflektorral, valamint zajmentesebb mikrofonnal is ellátjuk majd a Viharsarok Szörf- és Vitorláskölcsönzőnek köszönhetően itt működő eszközeinket)

Korábban

A hétvége folyamán még kellemesen meleg, késő nyárias napoknak örvendhetünk, igaz a délutánokat több helyen is záporok-zivatarok zavarhatják meg, de ez senkit ne riasszon el attól, hogy kirándulni, sétálni induljon a szabadba. 

Hétfőn markáns hidegfront

Nem sokáig élvezhetjük ugyanis ezt a jó időt, hétfőn hidegfront kopogtat be hazánkba: a megnövekvő felhőzettel eső, zápor, zivatar és nem mellesleg feltámadó szél is érkezik; az északi-északnyugati légmozgást erős, északnyugaton viharos lökések is kísérhetik.

illusztráció

Hétfőn sem lesz már igazán meleg, de kedd reggelre még kabátjainkat is elővehetjük: hajnalban mindössze 6 és 10 fok közötti értékekre számíthatunk. Kedden napközben lassan megnyugszik időjárásunk, szerdán pedig már újra a napsütésé lesz a főszerep. 

Szerdán talajmenti fagy sem kizárt

Érdemes lesz konyhakertünkből felszedni a még maradék paprikát, paradicsomot, a szerda hajnal ugyans igen hidegnek ígérkezik: 3 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás, a fagyzugos helyeken pedig talajmenti fagy sem kizárt.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés