illusztráció illusztráció

Visszatér a kánikula, tartós lesz a hőség

Napról napra melegebb lesz, szerdán és csütörtökön több helyen már a 35 fokot is meghaladhatjuk.

A héten visszatér a kánikula, napról napra melegebb lesz, jelentős csapadék sajnos továbbra sem várható. 

Hétfőn friss lesz a reggel, a derült, szélcsendes völgyekben 5 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet, majd napközben 27-32 fokig melegszik a levegő. A napsütést leginkább fátyolfelhők szűrhetik, esni sehol sem fog.

Keddtől tovább melegszik az idő, országossá válik a kánikula. A napsütést csak kevés felhő zavarhatja, és a szél is csak helyenként élénkülhet meg. Bár a reggelek még viszonylag frissek lesznek, 

a hét közepén egyre többfelé meghaladjuk a 35 fokot.

illusztráció

Csütörtökön ugyan egy gyenge hidegfront hozhat többfelé feltámadó északnyugati szelet és helyenként záport, zivatart, viszont nagy lehűlés nem várható, péntekre csupán 2-3 fokkal mérséklődhet a hőség.

A napos időben 10 és 16 óra között továbbra is országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel is védekezhetünk a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék-utánpótlásról sem, a nagy melegben célszerű napi 3-4 liter cukor-, koffein- és alkoholmentes folyadékot fogyasztani.

Borítókép: Olajos Sándor

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés