illusztráció illusztráció

Újabb hórekord Bostonban

Az Egyesült Államok északkeleti részén hétfőn helyenként több mint 60 centiméter hó esett, Massachusettsben szükségállapotot hirdettek ki.

Massachusetts kormányzója szükségállapotot hirdetett ki, további hét államban pedig hóvihar-figyelmeztetést adtak ki, miután az Egyesült Államok északkeleti részén hétfőn helyenként több mint 60 centiméter hó esett.

Embermagasságú hó lepte el Bostont

illusztrációBostonban hétfőn 159 centiméterrel megdőlt a 30 nap alatt leesett hómennyiség rekordja, és kedd estig néhol újabb 57 centiméter csapadékra számítanak - olvashatjuk a Síelők weblapján.

Az újabb csapadékzóna összesen mintegy 40 millió embert érint, és kiterjed Massachusetts, New York, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire és Maine államra. New York városában mintegy 20-35 centiméter hóra számítanak.

Fotó: Bill Sikes, AP 

A térségben vasárnap óta legkevesebb

2700 repülőjáratot töröltek.

Az Egyesült Államok északkeleti részén, beleértve Bostont is, hétfőn és kedden is szünetel a tanítás. A városban az utcán parkoló autókat elvontatják a hó eltakarításának akadályozása miatt. A metrót, trolibuszokat és helyi vasutat hétfő este leállították, a járműveket és a szerelvényeket kedden sem indítják el.

A meteorológiai előrejelzés szerint csütörtökre és péntekre újabb havazás várható.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés