illusztráció illusztráció

Tornádók és hóviharok sújtották kedden az Egyesült Államokat

Délebbre tornádók tomboltak, északon hóviharok bénították meg a közlekedést.

Texastól az északi Minnesotáig súlyos viharok tomboltak kedden az Egyesült államokban. A délebbi államokban tornádók okoztak károkat, északabbra hóviharok bénították meg a közlekedést.

Csak Texas államban legalább öt tornádó csapott le a Nemzeti Időjárási Szolgálat adatai szerint. Több lakóházban és épületben okozott károkat a vihar. Dallas nemzetközi repülőterén mintegy ezer járatot érintett a rendkívüli időjárás. Sajnos sérültjei is vannak a viharoknak. Louisana államban és Oklahomában is tornádókról érkezett jelentés, a legerősebb széllökések sebessége meghaladta a 200 kilométer/órát.

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

Iowa, Montana és Dél-Dakota államokban pedig az ónos eső tette lehetetlenné a közlekedést, helyenként több centiméteres jégpáncél alakult ki.

A heves viharokra vonatkozó figyelmeztetést szerdán Mississippi és Alabama államra, valamint Florida egyes részeire is kiterjesztették.

A borítókép illusztráció, fotózta: Enef

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés