illusztráció illusztráció

Tavaszias szilveszter elé nézünk

Nem tart sokáig a hidegfront hatása, csütörtöktől ismét melegedés jön, szilveszterkor délnyugaton a 15 fokot is meghaladhatjuk.

Kedden feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, mögötte szerda és csütörtök hajnalban többfelé lehet fagy, illetve szerdán mindenhol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Ennyiben azonban ki is merül a front ereje, csütörtöktől újabb felmelegedés jön, délnyugatira fordul az áramlás.

Pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, majd szilveszterkor az ország nagy részén már nem várható csapadék, fátyolfelhős-napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév. Egyedül északon ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet. Itt 5-9 fok között állhatnak meg a maximumok, máshol viszont 10-15 fokig melegszik a levegő, 

sőt délnyugaton 16-17 fok is lehet.

Vagyis az időjárás kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi szilveszterre, amikor is az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt.

Változás az új év első napján sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk, mint szilveszterkor. A délnyugati szelet főként a Dunántúlon mindkét napon erős lökések kísérhetik.

Borítókép: Beusnagy /Zebegény/

Szavazás

Merre töltitek a szilveszter éjszakát?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés