illusztráció illusztráció

Szerdától érkezhet felfrissülés (frissítve)

Az idei ötödik hőhullámnak szerdán vethet véget egy hidegfront, mely lehűlést, szelet és csapadékot hozhat magával.

Az augusztus végére beköszöntő újabb, immáron ötödik hőhullámot a jelenlegi számítások szerint szerdán zárhatja le egy érkező hidegfront. Kedd éjfélig tart a másodfokú hőségriasztás!

Hőségzáró hidegfront

A szerdán érkező hidegfront  záporokat, zivatarokat hozhat magával, valamint feltámadhat az északnyugati szél is. Mivel a front északnyugat felől érkezhet, ezért a Dunántúlon és északon eshet vissza először a hőmérséklet, ezeken a tájakon már többfelé csak 27-28 fok körüli maximumokat mérhetünk. Ezzel szemben a keleti, délkeleti tájakon, ahová a legkésőbb érkezhet meg a front, még 34-35 fok köré melegedhet a levegő.

illusztráció

Északnyugaton 22, délkeleten 30 fok

A front a legfrissebb számítások szerint lelassul, és hullámot vet fölöttünk, így csütörtökön is maradhat a hőmérsékleti megosztottság az északnyugati és délkeleti orszégrész között: az előbbi tájakon 22-23, míg délkeleten továbbra is 29-30 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. A többször erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből ezen napon is kell számítani szórványosan záporok, zivatarok kialakulására, és a szél is többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős, akár viharos lehet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

A cikkben szereplő kép Leportp nevű felhasználónk korábbi felvétele Balatonföldvárról, köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés