illusztráció illusztráció

Széllel, zivatarokkal hidegfront vonul át

Szombatra a keleti országrészt is eléri a hidegfront, véget ér az áprilisi nyár.

Nem tart soká az áprilisi nyár, péntek késő délután nyugat felől hidegfront érte el térségünket. 

Az idő előrehaladtával a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakultak ki heves záporok, zivatarok. Mivel a légkör alsó rétegei a front érkezése előtt meglehetősen szárazak voltak, így a zivatarokhoz szélrohamok, helyenként akár

90-100 km/órát elérő széllökések

társultak, és néhol kisméretű jég is előfordult.

Az Időkép WRF előrejelzési modell péntek délutánra szóló várható radarkép prognózisa

Késő estétől a középső, hajnaltól a keleti országrészben is számolni kellett zivatarok kialakulásával. Szombaton napközben egyre inkább a keleti területekre koncentrálódik a csapadék, a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, főként zivatarok idején és északnyugaton erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, délután 16-23 fokot mérhetünk. 

illusztráció

Fotó: Shiva

Vasárnap többfelé szeles, felhős, elsősorban az ország keleti, északkeleti felén többfelé esővel, záporokkal tarkított időre van kilátás, helyenként ismét lehetnek zivatarok. A csúcshőmérséklet mindössze 12 és 20 fok között alakul. Hűvösebb a csapadékos keleti, északkeleti tájakon lesz.

A jövő hét első napjaiban változékony, hűvös, főként a Dunántúlon szeles időben lesz részünk, és csapadék is többfelé, több alkalommal előfordulhat. A maximumok jórészt 20, a tartósabban csapadékos tájakon helyenként 15 fok alatt maradhatnak.

Borítókép: Vass Károly

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés