illusztráció illusztráció

Szélvihar nyugaton, havazás keleten

Több mint 80-100 km/h-s széllökések pusztítottak a hétvégén, keleten 10-15 cm-t meghaladó friss hóréteg hullott.

illusztráció80-100 km/h-s széllökések pusztítottak a hétvégén hazánkban, melyek következményeként a tűzoltókat is több mint 100-szor riasztották.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a legtöbb feladatuk az ország déli és középső megyéiben volt: a fővárosban 29, Baranyában 17 riasztást kaptak kifejezetten a vihar okozta károk miatt tűzoltók.

A tűzoltókat elsősorban fakidőlésekhez, leszakadt faágak eltávolításához hívtak ki, ám Budapesten és Veszprém megyében néhány leszakadt reklámtáblát is el kellett távolítaniuk. A vihar miatt személyi sérülés, nagyobb kár szerencsére nem történt.illusztráció

A változó intenzitású havazásban vasárnap kora reggel óta 11 árokba csúszott autót kellett kimenteniük a tűzoltóknak Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szerencsére vasárnap estére már mindenütt mérséklődött a légmozgás, ám a nap folyamán még egy dolog nehezítette a közlekedők életét. Számos helyen találkozhattunk hófúvással, hótorlaszokkal: a Duna vonalától keletre ugyanis több helyen hullott 10-15 cm-t is meghaladó friss hóréteg.

Forrás: MTI, Időkép

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés