illusztráció illusztráció

Gyenge hidegfront hoz kismértékű lehűlést

Péntek délután északnyugat felől elszórt záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik, jelentős lehűlést azonban nem hoz.

Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő 30 fok körüli maximumokkal a legtöbb helyen még pénteken is kitart. Ám ekkor már egy

gyenge hidegfront érinti hazánkat,

a délelőtti napos idő után az északnyugati, nyugati tájakra délután csapadék érkezik, záporokra, zivatarokra készülhetünk. Így a felhősebb nyugati, északnyugati megyékben 24-28 fok körül alakulnak a maximumok, míg keleten megmarad a napos idő 29-32 fokos meleg, nyári idővel. Nyugaton, északnyugaton feltámad a szél, másutt gyenge, mérsékelt marad. 

Szombaton a középső és keleti tájakra is megérkezik a csapadék, a legtovább keleten, északkeleten tarthat ki a záporos, zivataros idő. Nem lesz azonban a teljes nap borús, a csapadéktömb mögött több helyen felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 23-30 fokot mérhetünk a délutáni órákban. A hőérzetünket viszont a szeles idő ronthatja, az északnyugati szél felélénkül, az ország északi felén erős lökések lehetnek.

illusztráció

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Vasárnapra visszatér a napsütés, csapadék már nem várható. Jelentősen mérséklődik a szél, még keleten maradhat élénk az északi légmozgás. Nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

Borítókép: Józsa Szilárd

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés