illusztráció illusztráció

Mikor jön a tél?

Folytatjuk nagysikerű tavaszi kísérletünket, ezúttal a tél megérkeztét lehet folyamatosan figyelemmel követni.

illusztrációSokak kérésére folytatjuk a februárban bemutatott "Mikor jön a tavasz?" kísérletünket, melyben bizonytalanságot sugalló körmondatok helyett a végletekig egyszerűsítve válaszoltuk meg a látogatóink tízezreit motiváló kérdést. A kísérletet akkor 22 ezeren lájkolták.

Egyszavas* honlap kísérletünk következő állomása a tél megérkeztéről tudósít, bátran lehet tehát felvenni a kedvencek közé. A tél megérkeztét a tavaszinál is egyszerűbb megfogni: azt a napot várjuk, amikor e télen először havazik több magyar nagyvárosban is. Természetesen annak kicsi az esélye, hogy ez egy napon történjen meg minden megyeszékhelyen, de igyekszünk tekintettel lenni arra, hogy minél több honfitárs "télészlelése" essen egybe előrejelzéseinkkel.

* egyszavas = néha több szavas, de mindenképp tömör megfogalmazású

Akkor mikor is jön?

illusztrációEgyelőre tartósan marad a késő őszi idő és bár az első havazás már megtörtént a magasabb hegyeinken, a síkvidéken még nem havazott. Erre a sokéves átlag szerint a november eleji, melegebb teleken a november végi napokon, általában az északnyugati régióban szokott elsőként sor kerülni.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a fenti dátumok csupán a sokéves átlagot tükrözik, idén télen jó eséllyel máskor is érkezhet az első hó.

www.idokep.hu/tel

Fenti aloldalunk természetesen nem helyettesíti teljes értékű előrejelzésünket, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy mihamarabb értesítsük kíváncsi látogatóinkat a közelgő évszakváltásról. Tartsanak velünk!

Az Időkép csapata

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés