illusztráció illusztráció

Még ne tegyük el az esernyőket

A következő napokban is számítani kell csapadékra, helyenként havazhat is.

A következő napokban sem nyugszik meg időjárásunk, ugyanis pénteken és a hétvégén is számítani kell időnként csapadékra, emellett többfelé szeles lesz az idő.

Pénteken erősen felhős, borult időben lesz részünk, és napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A Dunától keletre sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre,

de északkeleten és az Északi-középhegységben a délután folyamán egyre többfelé válthat havazásba az eső.

illusztráció
Fotó: Kurtus /Zirc/

A Dunántúlon viszont csak helyenként alakulhat ki kisebb havas eső, gyenge havazás. Északkeleten és az Északi-középhegység alacsonyabb részein többfelé hullhat néhány centiméternyi hó szombat reggelig, de az Északi-középhegység magasabb részein, a hegycsúcsok közelében akár 5-10 centiméternyi friss hóval gyarapodhat a hóréteg. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, így pénteken a késő délutáni és az esti órákban

a Zemplénben kisebb hófúvás sem kizárt.

Hajnalban már többfelé fagyhat, -6 és +3 fok közötti minimumokra van kilátás, majd napközben 0 és 5 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is sok felhő lesz felettünk, hosszabb napos időszakokra csak vasárnap számíthatunk a keleti és az északkeleti tájakon. Több hullámban több tájegységünkön továbbra is számítani kell csapadékra, de nagyobb mennyiségű már csak helyenként fordulhat elő. Vegyesen várható eső, havas eső, havazás. Lesznek olyan tájak is, ahol akár több centiméternyi friss hó is hullhat, de ennek tér- és időbeli eloszlása még meglehetősen bizonytalan a mediterrán ciklonok kaotikus jellege miatt.

illusztráció
Fotó: Géczi Roland /Szigetszentmárton/

Szombaton a Dunántúlon sokfelé erős, nyugaton helyenként viharos lökések kísérhetik az északias szelet, majd vasárnap is a Dunántúlon lehet szelesebb az idő, de ekkor már viharos lökésekre nem kell számítani. A hétvégén szinte országszerte fagyosak lesznek a reggelek, a havasabb északi tájakon -5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Szombaton -1 és +5, vasárnap -1 és +7 fok közötti maximumokra van kilátás a kora délutáni órákban.

Borítókép: Dombi Attila /Zirc/

Szavazás

Unod már a sok csapadékot?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés