illusztráció illusztráció

Meddig marad a meleg?

Folytatódik a vénasszonyok nyara, szerdától jön csak változás.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlása után igazi kirándulóidőben bízhatunk, meleg, napos időre készülhetünk, akár 19-25 fokkal. No de mit hoz a folytatás?

A hét elején, hétfőn és kedden is folytatódik az indián nyár, ahogyan az az alábbi fáklya diagramon is látszik, nyoma sem lesz csapadéknak, az átlagosnál jóval melegebb időre készülhetünk, 18-24 fokkal.

Igaz, a reggeli köd- és páraképződés nem marad el, de ezt követően napos időben bízhatunk, kár, hogy ezeken a napokon az emberek többsége már a munkahelyén tölti az idejét az erdők helyett.

illusztráció
Friss fáklya diagram a GFS modell futásai alapján

Szépen látszik az is, hogy

szerdán várhatóan hidegfront érkezik.

a magasban ekkor már hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, feltámadó északi-északnyugati szélre, helyenként esőre, záporokra van kilátás. Ezt követően jelentősen visszaesik a hőmérséklet, csütörtökön napközben már csak 10-16, hajnalban 0-8 fok várható, elsősorban északkeleten és a védettebb völgyekben fagyhat.

A fáklyán ugyan az látszik, hogy az október 23-ai hétvégére a magasban újabb melegedés kezdődik, az előrejelzési bizonytalanság itt már jelentősen megnő, így ezt még semmiképp sem szabad készpénznek venni.

Borítókép: Olajos Sándor

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés