illusztráció illusztráció

Már látni a ködös idő végét

Szerdán és pénteken is áthalad egy hidegfront, a legtöbb napsütés csütörtökre várható.

Kedden délen és délnyugaton már nagyobb eséllyel szakadozhat fel a rétegfelhőzet, rövid időre előbújik a nap, de északon, északkeleten még kitart a borongósság.

Szerdán egy hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, így a délután folyamán a ködös időt felhős idő és záporok válthatják. A szürkeség legtovább keleten marad meg, de sok napsütésre a hidegfronti felhőzet miatt máshol sem nagyon számíthatunk. A hidegfront a szakkifejezés ellenére nem hoz hidegebb időt, a ködöt kisöpörve többfelé éppen hogy pár fokkal magasabb hőmérsékleteket okoz. Délután 14-20 fok közötti értékeket mérhetünk, északon, északnyugaton lesz az enyhébb idő.

Csütörtökön már láthatjuk a Napot

A felhőzet este északnyugat felől kezdhet felszakadozni. A párás, ködös reggel ugyan még csütörtökön is jellemző lehet, de napközben várhatóan mindenhol feloszlik a köd, és több-kevesebb napsütés javítja a borús napok után a hangulatot.

Pénteken már komolyabb hidegfront érkezik,

ködnek nyoma sem lesz.

Eső, záporok, akár egy-egy zivatar is előfordulhat, sokfelé erős széllökésekre is készülni kell.

Szombaton nyugaton lehet naposabb, keleten felhősebb az idő. Vasárnap ködre nem, napsütésre viszont számíthatunk. Ezeken a napokon ellenben szinte mindenütt 15 fok alatt maradnak a csúcsértékek, és reggelente is hűvösebb lehet.

Borítókép: Jordáki Áron

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés