illusztráció illusztráció

Az Indiai-óceánt átszelve robog Madagaszkár felé az 5-ös erősségű Freddy ciklon

Freedy lesz a harmadik trópusi ciklon, ami teljesen átszeli az Indiai-óceánt. Heves esőzéssel, szélviharral éri el kedden Madagaszkárt.

Madagaszkár felé tart a Freddy névre keresztelt trópusi ciklon, melynek erőssége eléri az 5-ös kategóriát a Saffir-Simpson skálán. A ciklon már megközelítette a Mauritiushoz tartozó Rodriguez-szigetet, amitől kb. 300 kilométerre északkeletre tombol belsejében 220-250 km/órás széllökésekkel.

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

Freddy február 5-én született meg Ausztrália partjaitól északnyugatra, február 11-re pedig már 4-es erősségű ciklonná fejlődött az Indiai-óceán felett. Érdekesség, hogy nagy eséllyel

Freddy lesz a harmadik trópusi ciklon, ami élete során teljesen átszeli az Indiai-óceán déli részét.

Ezt utoljára 2000-ben a Leon-Eline és a Hudah ciklonoknak sikerült megtenniük. 

Az előrejelzések szerint Freddy hétfőn éri el Mauritius térségét, kedd este pedig 200-220 km/órás széllökésekkel, heves esőzésekkel érkezhet meg Madagaszkár keleti partvidékére. A sziget felett legyengül, majd nyugat felé haladva trópusi viharként pénteken Afrikába is megérkezik, ahol végül fel is oszlik.

Borítókép: Google Earth (Smashicons)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés