illusztráció illusztráció

Kellemes őszi délutánok, majd újabb hidegfront hoz szeles időt

Csendes őszi délutánok jönnek, de hétfő éjjel újabb hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel.

15-22 fokkal indul az október

Hétfőn már valamivel több felhő lehet az égen, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Csak kevés csapadék fordulhat elő, erre is elszórtan északon, északkeleten van esély. Többfelé megélénkülhet a délies szél. Ezen a hajnalon fagy sehol sem valószínű, délután pedig 15-22 fokra számíthatunk. Az esti órákban északnyugat felől viszont egy újabb hidegfront érkezhet, és északnyugaton már feltámadhat az északnyugatira forduló szél.

Szeles időt hoz a front

illusztráció

Laver57 fotója Balatonmáriafürdőről, köszönjük!

Kedden az előző éjjel érkezett hidegfront határozhatja meg hazánk időjárását, sokfelé élénk, erős lehet az északnyugati szél, csak keleten, északkeleten maradhat mérsékelt a légmozgás. Ugyanakkor ez a hidegfront számottevő csapadékot nem fog hozni, gyenge eső, futó zápor átmenetileg csak egy-egy helyen fordulhat elő. Még enyhébb lehet a hajnal, a minimumok az ország legnagyobb részén 5 fok felett alakulhatnak. Napközben a Dunántúlon 15-18, máshol 19-22 fok közötti értékekre van kilátás.

Szerdán még többfelé szeles, de naposabb idő ígérkezik, számottevő csapadék az ország jelentős részén nem valószínű. Többfelé mérhetünk 20 fok közeli maximumokat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Rippel Erik

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés