illusztráció illusztráció

Kedden délkeleten meglehet a 30 fok

Egy hidegfront előoldalán több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk jövő hét elején, kedden délkeleten a 30 fok sem kizárt.

Szombaton már több lesz a felhő fölöttünk és elszórtan kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. Szeles időre, 16-25 fokos maximumokra készülhetünk, északnyugaton lesz hűvösebb, délkeleten melegebb.

Éjjel és kezdetben vasárnap egy hullámzó front többfelé okozhat csapadékot, ami délután fokozatosan megszűnik, egyre többfelé a felhőzet is felszakadozik. A szél átmenetileg északnyugatira fordul, felélénkül. Ismét nagyobb hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északi és déli országrész között, a csúcshőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

illusztráció

Kacs Dávid fotója

Pünkösdhétfőn ismét déliesre fordul az áramlás, hazánk nagy részén már 20 fok fölé melegszik a levegő, délen, délkeleten a 25 fokot is meghaladhatjuk.  Eleinte sok lesz a napsütés, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok alakulhatnak ki.

Kedden egy hidegfront miatt a Dunántúlon hűvösebb lesz, 19-24 fok várható délután, keleten ugyanakkor tetőzik a meleg,

a Tiszántúlon és délkeleten 28-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

illusztráció

Előrejelző modell: ECMWF, térkép forrása: WXCharts.com

A front mentén záporok, zivatarok fordulhatnak elő, emellett egyre többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, de keleten még déli-délnyugati irányú légmozgás lesz jellemző.

Ezt követően ismét az átlagosnál hűvösebb időszak körvonalazódik 20-22 fok körüli maximumokkal.

Borítókép: Bokodi Máté

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés