illusztráció illusztráció

Jön a meleg

Kora tavasz jön hét közepén, szerdán 10-15 fokig melegszik a levegő.

Napsütésből sem lesz hiány, a viharos szél veszít erejéből és szerdán már 10-15 fokig melegszik a levegő.

Keddre elvonul a hidegfront, de még többfelé lesz erős, helyenként a Dunántúl keleti felén és a középső tájakon viharos az északnyugati szél. Délelőtt sok lesz a napsütés, délután többfelé megnövekszik a felhőzet, napközben kevés helyen alakulhat ki zápor, hózápor, havas eső, majd este több helyen. A maximumok 6-10 fok között alakulnak.

A szerda napos, több fokkal enyhébb időt hoz,

berobban a kora tavaszi idő 10-15 fokos csúcsértékekkel.

Emellett napközben csökken a felhőzet, az ország jelentős részén napos időre számíthatunk, csupán néhol északkelet maradhat tartósan felhős. Kevés eső utóbbi tájakon fordulhat elő. Az ország középső megyéiben élénk marad a légmozgás, másutt mérsékelt lesz. 

Csütörtökön ragyogó napsütés, száraz idő ígérkezik, néhol északkeleten maradhat meg tartósan a reggelre képződő köd, illetve alacsony szintű felhőzet. A délies szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban sokfelé lesz gyenge fagy, de kora délutánra 10-14 fokig melegszik a levegő. Ennél pár fokkal a tartósan felhős, ködös északkeleti részeken alakulnak alacsonyabban a maximumok. 

Péntekre hidegfront érkezése várható, megnövekvő felhőzettel, helyenként felélénkülő széllel, néhány fokos hőmérséklet-visszaeséssel.

Borítókép: Gábor Bettina

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés