illusztráció illusztráció

Jelentős, 10-12 fokos lehűlés érkezik csütörtökre

Szerdán egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, csütörtökre mindenhol jelentősen visszaesik a csúcshőmérséklet.

Szerdán este egy hidegfront érkezik északnyugat felől,

mely futó záporokat, elszórt zivatarokat hoz magával, viszont a jelenlegi számítások szerint a Tiszántúlra napközben még nem érkezik meg a csapadék. A front előtt a délnyugati, mögötte az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A nyugati és az északnyugati tájakon már megkezdődik a lehűlés, így ott aznap 19-22 fok közötti maximumokra van kilátás, máshol viszont még 23 és 26 fok közé melegedhet a levegő.

illusztráció

Marton24 fotója, köszönjük!

Az egész országot érintő lehűlés csütörtökre érkezhet meg

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel többfelé előfordulhat eső, zápor, majd az fokozatosan kelet felé haladva elhagyja az országot, így a csapadékhajlam folyamatosan csökken a délutáni órákban. Feltámad az északi-északnyugati szél, melyet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetnek.

Többfelé 10-12 fokkal lesz hidegebb az eddigiekhez képest,

a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 16 fok között alakulhat.

Pénteken már naposabb, csapadékmentes időre van kilátás, de az északias szelet még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A derültebb, kevésbé szeles tájakon akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet a hajnali órákra, délután pedig 14-18 fokot mérhetünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Vass Károly /Szeged/

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés