illusztráció illusztráció

Így érkezik a front

Újabb hullámzó front hoz kiadós csapadékot, zivatarokat, animáción mutatjuk a várható zivatarokat.

Csütörtökre újabb hullámzó front éri el térségünket nyugat felől. A hajnali óráktól a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon egyre többfelé ered el az eső, délnyugat felől pedig kiadósabb csapadékot adó záporok, beágyazott zivatarok alakulhatnak ki. WRF modellünk animációján narancs, piros színnel láthatók az intenzívebb gócok, lilával a lehetséges zivatarok. A Duna vonalát elérve a zivatarok akár lánccá alakulhatnak.

WRF modellünk csapadék előrejelzése csütörtökre

Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, a legtovább pedig délkeleten tart ki a záporos, esős idő, ezeken a tájakon 25-30 mm gyűlhet össze. A front előterében erős, viharos délies széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot,

délkeleten akár 23-24 fok lehet.

WRF modellünk hőmérséklet előrejelzése csütörtökre

Viharos, 60 km/h-t meghaladó széllökésekre elsősorban délkeleten számíthatunk, valamint zivatarok környezetében, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 

Pénteken még az ország déli, keleti harmadán számíthatunk esőre, záporokra, a hétvégén viszont már száraz időre van kilátás.

Borítókép: Kovács Natália

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés