illusztráció illusztráció

Hidegfront hozza vissza az esős időt

Szerdán hidegfront jön helyenként 20 mm esővel.

Marad a borongós őszi idő, szerdán hidegfront érkezik sokfelé esővel. A front előtti szélcsendes időben ismét sokfelé pára, sűrű köd borítja majd a tájat, északnyugatra viszont már hajnalban megérkezik a front és felerősödő széllel hamar kisöpri a ködöt. Ezzel együtt a hidegfront felhőzete húzódik fölénk és északnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. Míg a Dunántúlon gyengül, a délutáni, esti órákban a főváros térségében és a középső tájakon erősödik a csapadékhullás, itt

néhol 20 mm-nél több eső eshet.

illusztráció

Az északira, északnyugatira forduló szél napközben a Dunántúlon, másnap már többfelé feltámad, felerősödik. 11-17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, keletre, délkeletre csak este ér el a front, így itt lesz a legmelegebb.

Csütörtökön eleinte még sokfelé eshet, délutánra az ország déli, délkeleti részére helyeződik át a csapadék, estére mindenhol megszűnik. Észak, északnyugat felől pedig ezzel egyidejűleg szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Hajnalra 5-11 fokig hűl le a levegő, nappal 9-14 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Péntektől naposabb, száraz, szélcsendesebb idő jön csípős reggelekkel, hajnali fagyokkal.

Borítókép: kmo

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés