illusztráció illusztráció

Frontok jönnek, frontok mennek

A hét első felében marad időjárásunk változékony jellege, szeles, gyakran csapadékos időre készülhetünk.

A vasárnap átrobogott hidegfrontot követően a hét első felében tovább folytatódik a mozgalmas időjárás, gyakran megerősödő szél és több helyen jelentős mennyiségű csapadék jelzi majd, hogy már bizony novembert írunk.

illusztrációA hétfő délutáni kisebb esőket, záporokat követően keddre virradóra nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, így a Dunántúlon és északon-északnyugaton reggelre ismét elered az eső, majd napközben fokozatosan a keleti tájakon is beborul az ég, az esti órákra már a határ menti területeken is megnyílnak az ég csatornái. Több helyen jelentős mennyiségű eső is hullhat, valamint a szél is újra megerősödik, délkeleten még déli, a Dunántúlon délutántól egy hidegfront hatására pedig már északnyugati irányból. Nagy hőmérséklet-különbség alakulhat ki a keleti és a nyugati országrész között: míg előbbi tájakon akár közel 20 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, addig a Dunántúlon helyenként csak 10°C körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán is változékony, szeles időre van kilátás, a nyugat felől érkező felhőkből napközben ismét több helyen hullhat többnyire kisebb eső, záporeső, és a keleti tájakon is visszaesik a hőmérséklet, mindenhol 15 fok alatt marad a délutáni órákban.

Csütörtökre aztán már szárazabb, melegebb levegő érkezhet fölénk, így akkor újra több lesz a napsütés, és a hőmérséklet is emelkedik néhány fokkal.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés