illusztráció illusztráció

Férje autójába csapott a villám (videó)

Méterekről vette fel egy nő Floridában, ahogyan előtte haladó férje autójába csap egy villám.

Hatalmas villám csapott le a floridai St, Petersburg közelében, egészen pontosan egy autóba. Az esetről, amely a múlt héten történt, videófelvétel is készült. Egy nő a nyaralásából hazafelé tartva próbálta fotózni a villámokat, de nem sikerült neki. Ezután videózni kezdett, nem mindennapi "látványt" örökített meg, méterekkel előtte lecsapott egy villám.

A villám az előtte haladó autót találta telibe, amit a férje vezetett, és amiben a gyerekei is ott ültek. Szerencsére senkinek nem esett baja, az autó azonban a beszámoló szerint megadta magát.

A videóban jól látni a plazmacsatornát, ami a villámlás eredményeként jött létre. Ez akkor képződik, amikor a levegő molekulái atomjaira hasadnak szét,

hőmérséklete akár az 50 ezer fokot is elérheti.

A videóban azt is jól látni, hogy az első villámcsapást még kettő követte.

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

A nő férje és gyerekei azért úszták meg sértetlenül az esetet, mert az autó Faraday-kalitkaként működött. A Faraday-kalitka belsejébe nem hatol be a gyorsan változó eletromos tér, így belsejében lévő tárgyak vagy élőlények ezek hatásától védve vannak, Faraday-kalitkaként működnek a fém karosszériával rendelkező autók vagy például a repülőgépek.

Borítókép forrása: WFLA News Channel 8/Youtube

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés