illusztráció illusztráció

Felhős, esős idő jön

A következő napokban megnövekszik felettünk a felhőzet, csapadékosra fordul időjárásunk. A hőmérséklet azonban csak pár fokot esik vissza.

illusztráció

Péntek délután északkeleten még kisüthet a Nap, de már inkább az erősen felhős, borult idő lesz jellemző. Csapadékra főként a Dunántúlon számíthatunk. Az enyhe hajnalt követően, délután 17-22 fokig melegszik a levegő. A légmozgás változatlanul élénk, erős lökésekkel kísért lesz, a Dunántúlon délután sem mérséklődik.

Csak pár fokkal hűl le a levegő

Szombaton már visszaesik pár fokot a hőmérséklet, ellenben jelentős lehűléstől nem kell tartanunk. Az ország nagy részén 11-15 fokig emelkedik délután a hőmérséklet, de keleten, délkeleten továbbra is mérhetünk 16-18 fokot. Borult, csapadékos időre készülhetünk, főként a Dunántúlon és a középső megyékben eredhet el az eső. A szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon lesz erős, élénk, majd délutánra mérséklődik.

Délnyugat felől már felszakadozik a felhőzet

illusztrációVasárnap már csak az Észak-Dunántúlon marad élénk a légmozgás, másutt gyenge, mérsékelt lesz. A csapadékzóna északkelet felé vonul, napközben az északi, északkeleti tájakon számíthatunk még esős időre. Délnyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet és egyre több helyen süt ki a Nap. A hőmérséklet 12-17 fok körül alakul.

Jelentős lehűlés, télies fordulat a jövő hét első felében sem látszik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek