illusztráció illusztráció

Felemásan alakult hazánk szombati időjárása

Míg keleten a front előterében még 30 fok fölé melegedett a levegő, és zivatarok pattantak ki, nyugaton hűvös, borús időt hagyott maga mögött a front.

A nyugati tájainkat hűtötte le szombat délutánra az a hullámzó hidegfront, mely péntek óta lassan halad az ország keleti határa felé. A Dunántúl nyugati felében többfelé a 20 fokot sem érte el a napi csúcshőmérséklet, míg keleten 30-34 fokos hőség honolt. A front előterében ugyanakkor záporok, zivatarok pattantak ki, így többfelé felhőszakadás, jégeső és feltámadó szél jellemezte a Tiszántúl időjárását. Középső tájainkon mérsékelten meleg és napos időnek örülhettek az ott tartózkodók.

illusztráció

Villámtérképünk nem sokkal 6 óra előtt

illusztráció

Hőtérképünk délutánról

Észlelőink délkeleten apró szemű jégesőről, több keleti településen pedig erős széllel járó viharokról számoltak be:

 

Peres Anikó Videója Sarkadról, köszönjük!

illusztráció

Vadonszava fotója Magyarbánhegyesről, köszönjük!

InterNet-X Kft. által üzemeltetett békéscsabai kameránk felvétele

Nyugaton a front látványos felhőformákat öltött. A borús időben időnként eleredt az eső, az eddigi időszak hőségnapjai helyett mindössze 20 fok közeli hőmérsékleteket mérhettünk:

illusztráció

Bakker24 fotója Halogyról, köszönjük!

illusztráció

Hódos Tamás fotója Szombathelyről, köszönjük!

Vasárnap hasonlóképp keleten, délkeleten még 30 fok közeli, meleg időben lehet részünk, míg nyugaton 20 fok alatt maradnak a maximumok. Eső, zápor, zivatar országszerte előfordulhat a szeles időben.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés