illusztráció illusztráció

Enyhülnek az éjszakák, napközben már 20 fok lesz

Az ország nagy részén már nem fog fagyni éjszakánként a héten, napközben egyre többfelé elérjük a 20 fokot.

Bár hétfőn egy gyenge, feloszlóban lévő hidegfront áthalad fölöttünk, lényeges változást nem hoz. Több lesz ugyan a felhő fölöttünk, és főként délen, valamint a Dunántúlon kisebb eső, záporok is kialakulhatnak, de a hőmérsékletben nem lesz jelentős változás a vasárnapihoz képest.

Ezt követően egyre inkább egy nyugat-európai ciklonrendszer előoldali áramlási rendszerébe kerülünk, délnyugat felől egyre melegebb, kezdetben száraz, majd csütörtök-péntek környékén már nedvesebb légtömegek érkeznek.

Megérkezett az első füsti fecske Körmendre - Bedőcs Gyula fotója

Kedden és szerdán így sok lesz a napsütés, legfeljebb kedden északkeleten fordulhat elő helyenként egy-egy zápor a megnövekvő gomolyfelhőzetből. A hajnalok helyenként párásak, ködösek lesznek, de

az ország nagy részén már nem fog fagyni,

talajmenti fagy inkább csak a mélyebben fekvő tájakon lehet. A csúcshőmérséklet pedig egyre többfelé megközelíti, el is éri a 20 fokot,

szerdától helyenként már 21-22 fokot is mérhetünk.

Csütörtöktől tovább erősödik a délnyugatias áramlás, a szél is egyre többfelé lehet erős. Egyúttal nedvesebb légtömegek is érkezhetnek, emiatt már több lehet fölöttünk a felhő, és főként pénteken már záporok is kialakulhatnak. 

Borítókép: Gabika520

Szavazás

Vajon kitart hétvégén is a jó idő?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés