illusztráció illusztráció

Szeles, fagyos idő jön a hét második felében

Péntektől szeles, hideg időre számíthatunk, vasárnapig szinte alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben még sokfelé előfordulhat csapadék, túlnyomóan hó formájában számíthatunk rá, de röviddel ezután - elsősorban nyugaton - a nap is előbújik. A nap hátralévő részében előreláthatólag főként a felhősebb tájakon, így a Dunától keletre eshet időnként a hó, hózáporok, hószállingózás lehet jellemző. Az északias szelet erős,

nyugaton viharos lökések kísérhetik. 

Hideg lesz napközben is, délután a legmelegebb órákban mindössze -3, +2 fokot mérhetünk. 

illusztráció

Shiva fotója, köszönjük!

Szombaton is többfelé szeles lesz az idő, napos időszakok és vegyes halmazállapotú csapadék válthatják egymást. Kezdetben délkeleten, keleten fordulhat elő hószállingózás, kisebb hóesés, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. Délután fordulhat a helyzet, ekkor nyugaton hullhat kevés csapadék. Este többfelé ismét beborul, keleten még hó, nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék eshet.

Vasárnap hajnalban a kevésbé felhős, szélcsendes, hóborította tájakon ismét kemény fagyok lehetnek. Ezen a napon előreláthatólag kevesebb csapadék várható, a felhős időszakok mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújhat. Feltámad a déli-délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések is lehetnek. Nagyobb területre kiterjedő csapadék estétől fordulhat elő északon és a Dunántúlon, vegyesen eső, havas eső, havazás formájában. Északon helyenként ónos eső sem kizárt.

Borítókép: Jocc55

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés