illusztráció illusztráció

Megdörrenhet az ég

Meleg, tavaszias időben lesz részünk csütörtökön és pénteken, de záporok, sőt zivatarok jöhetnek.

Csütörtökön és pénteken enyhe tavaszias időre van kilátás, az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, helyenként akár 20 fok lehet. Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjainak köszönhetően viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél gyakran megerősödik, csütörtökön több helyen akár viharos széllökések lehetnek.

A gyakran változó felhőzetből csütörtökön és pénteken több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak, 

sőt zivatarokra is van esély.

Fotó: Bodooliver2

Csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, pénteken máshol az országban is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység kísérhet, környezetükben viharossá fokozódhat a szél. 

Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a hétvégén bár már több lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad.

A hidegfrontról friss részletekkel hamarosan jelentkezünk. Addig is kövessétek nyomon naponta kétszer frissülő előrejelzéseinket!

Borítókép: Papp Péter

Szavazás

Várod már a zivatarokat?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés