illusztráció illusztráció

ZöldPont

Indiana Jones, MegaJenga, szélerőmű, mobil meteorológiai mérőállomás és sok érdekes játék, tartalom a hamarosan kezdődő interaktív kiállításon.

2009. május 15-én nyitja meg kapuit a ZöldPont, avagy élhető város a Millenárison nevet viselő interaktív, tudományos kiállítás, mely a Magyarországon még hiányos felelősségteljes, környezettudatos szemléletmód és a globális összefüggések széleskörű megismertetésére törekszik. Az élhető város a Millenárison, olyan interaktív tanulási környezetet biztosít számos korosztálynak, ahol környezetvédelemmel, a „zöld világképpel”, a fenntartható fejlődéssel, a tudatos állampolgári magatartás legfontosabb elemeivel ismerkedhetnek meg.

illusztráció


Az intézmény olyan zöld pontként funkcionál majd a városban, ahol művészeti projekteken, oktatási eszközökön és a mindennapi életben alkalmazható technikákon keresztül tanulmányozhatják az energiagazdálkodás, a hulladékgyűjtés, valamint az ehhez kapcsolódó modern technológiákat és az új kutatások eredményeit, mindezt látogatóbarát és ugyanakkor tudományos igényű programok, oktatási módszerek segítségével. Olyan környezettudatos szemléletet, környezetbarát megoldásokat kínálunk, amelyek mindannyiunk otthonában, életében alkalmazhatóak.

A ZöldPont a 4 fő elem: föld, levegő, víz és tűz keresztmetszetében játékos eszközökön keresztül mutat be folyamatokat, jelenségeket, és egyben életmód és szemléletbeli orientációt is nyújt.
De a kiállításon lehetőséget kapnak vállalkozások és fejlesztő csoportok is, hogy az egyes témákban megalkotott és piacra bevezetett termékeik előnyeit és felhasználási lehetőségeit működés és használat közben mutassák be.
Hagyományos kiállításként a ZöldPont minden korosztály számára hordoz érdekes tartalmakat, és emellett számos civilszervezettel együttműködve időszaki programokkal, versenyekkel, játékokkal gazdagítjuk az állandó tárlatot.

A kiállításnak a környezettudatos életvitel megismertetése mellett, különböző interaktív feladatok elvégzése révén, a digitális eszközök használatának készségszintű elsajátítatása is célja.

A meteorológia iránt érdeklődő fiatalok legnagyobb örömére a kiállításon az Időkép.hu jóvoltából 2 darab meteorológiai mérőállomás is felállításra került. A szabadtéri állomás adatai természetesen élőben láthatóak az Időkép.hu térképein is!

A kiállításon felül a Jövő Iskolája konkrét oktatási programjával szervezett keretek között iskolán kívüli tanórákat biztosít a 6 -18 éves korosztálynak. Az iskolás csoportok számára a tanórákhoz illeszthető, kompetencia alapú foglalkozásokba integráltuk a kiállítási tartalmat. A kooperatív és drámamódszerű foglalkozások az interaktivitásra, a használható tudásra, az önálló, kritikai gondolkodásra fókuszálnak, szervesen illeszkedve a kiállítás tartalmához.

Helyszín: Millenáris Park, B épület – Jövő Háza Kiállítás

A kiállítás időtartama: 2009. május 15. - december 30.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés