illusztráció illusztráció

Záporos-zivataros idővel búcsúzik a szeptember

A következő napokban is gyakran lesz szükség az esernyőkre, délkeleten viszont nyárias lesz a hőmérséklet.

A következő napok időjárását továbbra is a tőlünk nyugatra, északnyugatra örvénylő ciklon határozza meg, melynek előoldalán délnyugat felől több alkalommal is nagy nedvességtartalmú, de viszonylag meleg levegő áramlik fölénk.

A meleget azonban nem mindenhol fogjuk érezni. Csütörtökön és pénteken is nagy lesz a hőmérsékletbeli különbség az országban. Mindvégig nyugaton, északnyugaton lesz a leghűvösebb, itt 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet, ezzel szemben délkeleten 24-25, sőt

pénteken 26-27 fokos melegben lesz részünk.

illusztráció

Az esernyőkre továbbra is szükség lesz. Szerda éjjel nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporok, helyenként zivatarok kialakulása, és csütörtökön, valamint pénteken is több helyen, több alkalommal kell csapadékra számítani. Zivatarok a hűvösebb nyugati, északnyugati tájakat leszámítva több helyen kialakulhatnak.

illusztráció
Fotó: Fotoszabi /Ruzsa/

Szupercellás zivatarokra ismét van esély,

leginkább az ország déli felén és az Alföldön. Ezekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak. A szél zivataroktól függetlenül is gyakran lesz élénk, erős.

Szombaton a Dunántúlon már szárazabb idő jöhet, a Dunától keletre viszont újabb záporok, zivatarok hozhatnak öntözést. A nagy hőmérsékleti kontraszt erre a napra megszűnik, a szeles időben délutánra 17-23 fokig melegedhet a levegő.

Borítókép: Kiss Csaba /Pécs/

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés