illusztráció illusztráció

Vízhiány jöhet Pest megye északi településein

Takarékos vízhasználatot és a locsolás mellőzését kérik a megelőzés érdekében 23 településen.

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. közleménye szerint a csapadékhiány, illetve az aszályos időszak és a Duna alacsony vízállása miatt csökkent a kitermelhető ivóvíz mennyisége a Dunakanyarban és térségén. 

A szervezet Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm - önkormányzatait és ott élő felhasználóikat arra kéri, hogy:

- törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!

- mellőzzék a locsolást (az ivóvízzel történő pormentesítést, a közterületek locsolását is beleértve)! A kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!

- az önkormányzatok minimalizálják a közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezést!

Vízhiány a szolgáltatásban egyelőre sehol nem alakult ki, de a vízfogyasztási tendencia alapján a fokozott vízhasználat a kritikus üzemállapot elérését okozhatja,  amelynek következtében nagyobb kiterjedésű területen nyomáscsökkenés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki - írja a DMRV Zrt..

Borítókép: Fugitive (Sződliget)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés