illusztráció illusztráció

Visszatér a nyár

A szombat éjjel érkezett nyomán helyenként 16 fokot esett vissza a hőmérséklet, hétfőtől azonban újból melegedés kezdődik.

illusztrációMarkáns, de sok helyen mégis száraz hidegfront érkezett hazánkba a hétvégén. A legnagyobb hőmérsékletkülönbséget az Alföldön mérték észlelőink, volt, ahol 16 fok különbség adódott a szombat és vasárnap délutáni csúcshőmérsékletek között. A front átvonulását követően vasárnap délután egy zivatarrendszer is érkezett hazánkba, Győr-Moson-Sopron megye több pontján is borsó nagyságú jég hullott.

A zivatarlánc az északnyugati határ felől érkezett és haladt tovább, azonban a Vértes-Dunakanyar vonalát elérve legyengült. A következő panorámaképet Emelon készítette Szombathelyről, köszönjük!

illusztráció

A Rábaközben található Rábaszentandráson átvonuló zivatarból cseresznye nagyságú jégeső hullott, melyről Nemes Máté észlelőnk egy videót is elküldött nekünk, köszönjük!

A jégesőt követően azonnal kisütött a nap, a kertek azonban fehérbe borultak.

illusztrációillusztráció

Az átmeneti rossz időt azonban hamar felváltja a meleg, a hét második felében ismét 30 fok körül alakulnak a napi maximumok. Hétfőn még szeles lesz az idő, néhol zápor-zivatarra is számíthatunk, majd estére csitul a szél, kedden délután már 27-28 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

A következő hidegfront jelen számítások szerint pénteken érkezhet, mely a hétvégét is újfent hűvössé és szelessé teszi majd - akár 10-15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet.

Részletesebben előrejelzésünkben »

(Bodrogi Attila munkatársunk fényképe)

Ezek is érdekelhetnek