illusztráció illusztráció

Újabb meteor suhant felettünk

Kedden este fél 11 előtt ismét egy fényes jelenség tűnt fel az égbolton, feltehetően egy meteor. Képekkel.

Még egy fotó, ezúttal Budapest nyugati részéről - ezúttal a Tűzgömbök Világa blog küldte, köszönjük szépen!!

illusztráció

Újabb fotó Gárdonyból - köszönet Meszike007 észlelőnknek!

illusztráció

6.5 másodpercig volt látható (7:50): "Két videó meteoros kamera is elkapta a tegnap esti tűzgömböt! Berkó Ernő 1-es számú kamerája (hulud1)Ludányhalásziból és az én 1-es kamerám, ami Agostyánban egy van felszerelve! (haago) Mind a kettő felvételén szépen látszik, de teljesen a Ludányhalászi kamera kapta el a több mint 6,5 másodpercig látható fényes meteort! A hullás ideje pontosan 22:26:14" - írta meg szerkesztőségünkek Jónás Károly amatőr csillagász. Köszönjük a Magyar Videó Meteoros Hálózat felvételeit, melyek igazolják, hogy a fülei webkamera is a tűzgömböt kapta el.

illusztráció illusztráció

Kedden késő este, nem sokkal fél 11 előtt a derült égbolton feltehetőleg újabb fényes meteor tűnt fel, melyről több észlelőnk, olvasónk is beszámolt.

illusztráció

Feltehetőleg a jelenséget a Fülén található, északkelet felé néző webkamera is elcsípte, mely üzemeltetéséért ezúton is köszönetet mondunk Szabó Istvánnak. (Lásd jobbra)

"22:25-kor Kecskemétről Nagykőrösre tartottam kocsival, furcsa jelenséget láttam: hullócsillag jellegű dolgot, de neonzöld volt. Kb 3 másodpercig volt látható" - írta Szűcs Eszter Teréz Facebook-oldalunkra.

Makra József István a következőkről számolt be: "Én Dunaújvárosban láttam egy erős fényű meteort. Nyugat fele, nagyon alacsonyan, gyorsan ment és nagy fénye volt . Meg is lepődtem, azt hitem repülő zuhan, mert nem láttam még ilyet. Ide érkezett valahova Dunaújváros mellé, mert alacsonyan volt."

Egy másik beszámoló, Berényi Klaudia leírása szerint a csóvának kékes-zöldes színe volt: "22:20 körül egy meteort észleltem a fővárosból. Kékes-zöldes fénye volt és elég közelinek tűnt. A röppályája kb. a Szolnok-Esztergom vonalon lehetett."

Pesti Attila a Kiskunfélegyháza-Kecskemét vonaltól északi irányba látta a jelenséget, beszámolója szerint szép kék színe volt a csóvának.

Várjuk észlelőink, olvasóink további beszámolóit, felvételeit!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés