illusztráció illusztráció

Tavaszias hétvége jön

Ismét déliesre fordul az áramlás fölöttünk, hétvégén a déli, délnyugati tájakon akár 15-17 fokot is mérhetünk.

illusztrációBár szerdán egy gyenge hidegfront vonult át az ország fölött, ez csupán a Nagy Hideg-hegyen okozott havazást, máshol azonban eső formájában érkezett a csapadék, és a levegő sem igazán hűlt le. A következő napokban déli, délnyugati áramlással kimondottan enyhe, időnként nedves légtömegek áramlanak fölénk, így a hét hátralévő részében inkább márciusra, semmint januárra fog emlékeztetni időjárásunk.

A hajnali órákban is megszűnnek a fagyok, csupán péntekre virradóra az északi, északkeleti tájakon süllyedhet még kevéssel fagypont alá a hőmérséklet, szombat, illetve vasárnap reggel ennek már nyoma sem lesz, napközben pedig egyre nagyobb területen 10 fok fölé melegszik a levegő, csupán az Északi-középhegység térségében mérhetünk majd ennél alacsonyabb értékeket. A déli, délnyugati országrészben pedig főként vasárnap akár 15-17 fokig is melegedhet délutánra a levegő, mely körülbelül március végének megfelelő hőmérséklet.

Nemcsak enyhe, hanem szeles napok elébe is nézünk, pénteken a déli, délnyugati szél élénkül meg sokfelé, de a Dunántúl nyugati részén erős, akár viharos lökések is lehetnek, majd a szombati, átmenetileg kevésbé szeles időt követően vasárnapra már a déli, délkeleti irányú légmozgást kísérhetik többfelé élénk, a nyugati, északnyugati és déli tájakon erős, néhol viharos lökések. 

illusztráció

Mivel a Földközi-tenger térségéből fölénk áramló enyhe levegő viszonylag nedves lesz, így jobbára a felhők lesznek túlsúlyban, de időről-időre kisüthet a nap, erre nagyobb esély a déli, délnyugati tájakon van. Szombatra virradóra főként északkeleten, keleten, míg a délutáni óráktól északon, északkeleten eredhet el az eső, majd egy átmeneti csapadékszünetet követően vasárnap estétől dél, délnyugat felől számíthatunk egyre nagyobb területen akár jelentősebb csapadékra is eső, záporok formájában.

A jövő hét első két napján folytatódni látszik az enyhe, többfelé csapadékkal kísért, időnként szeles időjárás. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés