illusztráció illusztráció

Ránk tör az igazi nyár

Alapvetően napos, egyre melegebb időt hoznak a következő napok, csütörtöktől akár már 30 fokot is mérhetünk.

Sok-sok napsütést, egyre melegebb, igazi nyári napokat hoz ez a hét, záporok, esetleg zivatarok csak néhol fordulhatnak elő a délutáni órákban.

illusztráció

Fokozatosan megenyhülnek az éjszakák, a hét közepétől már sehol sem kell 10 fok alatti minimumokra számítanunk, péntektől pedig jellemzővé válik a 15-16 fok körüli legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet. A nappali felmelegedés is napról-napra erősödik, szerdától már mindenhol 25 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, sőt a hétvége közeledtével egyre nagyobb területen közelítheti meg, illetve érheti el a hőmérők higanyszála a 30 fokot.

Mindemellett sok-sok napsütésre készülhetünk, mely az elmúlt napok felhős, borongós időjárása után jó hatással lesz közérzetünkre. Az UV-sugárzás szintje azonban a déli, kora délutáni órákban többfelé is eléri majd az erős szintet, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. A napsütés mellett elsősorban délutánonként időnként gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen, de ezekből péntekig csak néhol, a hétvégén már elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - alakulhat ki zápor, zivatar.

Az előttünk álló napokban mindvégig déli, délkeleti szél lesz jellemző, melyet elsősorban az ország nyugati felén élénk, főként északnyugaton olykor erős lökések is kísérhetnek, de a múlt hetihez hasonló viharos erejű széltől nem kell tartanunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés