illusztráció illusztráció

Napos időt hoz a hosszú hétvége első három napja

Sokat fog sütni a nap a hosszú hétvégén, vastagabb felhők március 15-ére érkezhetnek, de napról napra enyhül az idő.

Az előttünk álló hosszú hétvége szombati, vasárnapi és hétfői napján az ország legnagyobb részén ragyogó napsütésben lesz részünk,

alig lesznek felhők az égen.

Csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg helyenként, illetve vasárnap keleten, északkeleten egy-egy felhő időnként eltakarhatja a napot, majd hétfőn késő délután nyugatra érkezhetnek felhők. Esni azonban sehol sem fog. Ugyanakkor ezen a három napon elsősorban nyugaton és északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél, melyet helyenként, elsősorban az Alpokalján egy-egy erős lökés is kísérhet.

illusztráció

Fotó: Lőrincz Edit /Balatongyörök/

Szombat reggel fagyos lesz az idő,

a fagyra érzékeny helyeken -10 fok alá, akár -15 fok közelébe is csökkenhet a hőmérséklet,

de máshol is -5  és -10 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 3 és 8 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Vasárnap hajnalban újra hideg lesz, helyenként ismét mérhetünk majd -10 fok alatti értékeket. Kora délutánra 6 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn már csak a fagyzugokban valószínű -10 fok körüli minimum a reggeli órákban, majd napközben már 9 és 14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Az animáció az ECMWF modell 850 hPa-os szinten (kb. 1400-1500 méteres tengerszint feletti magasság) előrejelzett hőmérséklet-változását mutatja be szombat 0 órától kedd éjfélig, ahogy egyre enyhébb légtömeg érkezik hazánk fölé /Forrás: Wxcharts.com/

Nemzeti ünnepünkön már több felhő lehet az égen, naposabb időszakok a nap első felében lehetnek. Késő délutánig csapadék nem várható, majd kora estétől elszórtan gyenge eső kialakulhat. A délies szelet a Dunántúlon és a középső tájakon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Mérséklődik az éjszakai fagy, de még mindig sokfelé csökken 0 fok alá a hőmérséklet a hajnali órákra, majd napközben 10 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Napraforgo13

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés