illusztráció illusztráció

Meteort láttak észlelőink (képpel)

Szombat késő este számos észlelőnk egy igen fényes hullócsillagot figyelt meg. Várjuk megfigyeléseiket!

illusztrációBalra: a fülöpszállási videómeteor kamera felvétele.

Facebook oldalunkon érkeztek tegnap este az első beszámolók a hullócsillagról. Veszprém, Tolna, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Nógrád megyéből is érkezett megfigyelés, kijelenthetjük tehát, hogy az valószínűleg országszerte látható volt.

A szombat este 22 óra 27 perckor lezajlott fényjelenséget hangjelenség nem kísérte, így feltehetően 50-100 kilométer magasan elégett és nem ért földet az űrkőzet.

A fényjelenséget munkatársunk Balkányban üzemelő kamerája is rögzítette (jobbra, kattintásra teljes méretben).

illusztrációLévai Martina az alábbiakban foglalta össze a történteket: "Sziasztok! Én is pontosan ugyanezt láttam Debrecenből. A NY-i égbolton, lassan, nagyon hosszan "hullott", de egy szokásos hullócsillagnál sokkal nagyobb volt a "feje" és a csóvája is vastagabb. Mi ezt kb 22:30kor láthattuk. A fénye is túl vörösesnek tűnt és olyan vastag volt, mint amilyenek a filmeken a jelzőrakéták, tehát nemcsak egy vékony csíkocska, mint amik a hullócsillagoknál megszokottak."

Imike észlelőnk beszámolója: "22:25 körül láttam a kocsiból Békés és Mezőberény között, hatalmas volt, bevilágította az egész eget, 2x még robbanhatott is, mert nagyon erősen felvillant! Remélem valamelyik kamera rögzítette! Gyönyörű volt!"

Várjuk beszámolóikat, fényképeiket!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés