illusztráció illusztráció

Lehűlés, havazás is jön hétvégére

A hét végére újabb lehűlés érkezik, péntek hajnaltól ismét havazásra készülhetünk, de néhol akár zivatar is kialakulhat.

Pénteken egy felettünk hullámzó frontrendszer hatására sokfelé volt csapadék. A Dunántúl nyugati-északnyugati felén egyre inkább havas eső, havazás volt a jellemző, máshol még eső, zápor volt a meghatározó.

illusztráció

Pénteken várható friss hómennyiség

Az Alpokalján és a Bakonyban éjfélig akár több centiméternyi friss hó is hullhat. A szél a Dunántúlon északira fordult, megkezdődött a hidegebb levegő beáramlása, délután helyenként csak +2, +3 fokot mérhettünk. Ezzel szemben az ország délkeleti felén még 14-15 fokot mutattak a hőmérők.

illusztráció

Mikolai Bertics Mihály fotója, köszönjük!

Téliesebb folytatás

A hétvégére marad a szeles idő, szombaton a legfrissebb modellfutások szerint egy kimélyülő és térségünkön átvonuló mediterrán ciklon hatására még sokfelé kell számítani vegyes halmazállapotú csapadékra, nyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra számíthatunk, majd éjjel nyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Mindenhol jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legtöbb helyen 5 fok alatt maradnak a maximumok. Vasárnap az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, szeles, változóan felhős-napos időjárásra készülhetünk.

Borítókép: Piszter Nikolett

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés