illusztráció illusztráció

Karácsonyi verseny

Lezárult 2008 utolsó előrejelzési versenye, közel félezer tipp futott be Pécs szentestéjének időjárására néhány nap alatt.

Rendhagyó versennyel jelentkeztünk, az idei utolsó fordulóban igyekeztünk egy elõrejelzésileg igen bizonytalan helyszínt választani, így lett Pécs városa a karácsonyi verseny kiszemeltje. Az megadott idõpont december 24-én este 7 órakor van, a tippeket szombaton éjfélig vártuk.

Egyelõre nem ismert, hogy milyen lesz a várható idõjárás két hét múlva, bár a legfrissebb modellfutások lehûlést, de sajnos egyre nagyobb eséllyel fekete karácsonyt adnak.

A versenyben egyszerre három paramétert kellett minél pontosabban megbecsülni: tippelni kellett a várható égképre, a várható hõmérsékletre, ill. a mért hóvastagságra. Így nem volt elég egy adott idõjárási helyzet mellett voksolni, szükséges volt az elõzmények megsaccolása is.

A 467 beérkezett tippben sokak esõs, mások havas idõvel számoltak, ám többségében a téli forgatókönyvben bíznak többen. Átlagosan 2 cm hóvastagságra számítanak a versenyzõk, leggyakrabban pedig a hószállingózás égképet jelölték meg. A várt hõmérsékletek átlaga picivel fagypont alatt van: -0,4 °C a középérték. Nincs más hátra, mint várni a szentestét.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés