illusztráció illusztráció

Csütörtökön jöhetnek az újabb zivatarok

Kedden és szerdán sok lesz a napsütés, ismét melegszik az idő, majd csütörtökön egy újabb hidegfront hozhat zivatarokat

Izgalmas, heves záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárással indult a hét. A front mögött keddre megnyugszik időjárásunk, a napsütést csak időnként zavarhatják felhők, csapadék nem várható. A napos időben viszont délelőtt 10 és délután 16 óra között ismét

sokfelé extrém erős lesz az UV-sugárzás,

ahogyan július első napján, szerdán is. Ekkor is a napsütés fog dominálni, jelentős csapadék és légmozgás nem zavarja majd a szabadtéri programokat. Kedden 25-30, szerdán már 29-34 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

Meleg lesz csütörtökön is, 28-35 fokig emekedhet napközben a hőmérséklet, de egy újabb hidegfront közelíti meg hazánkat, így 

ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok.

illusztráció

Fotó: Sziklai Roland

Újra lehetnek hevesebb zivatarok viharos széllökésekkel, felhőszakadással és jégesővel. A délies szél keleten lehet élénk, később nyugatiasra fordul, de zivataroktól függetlenül legfeljebb néhol támadhat fel.

Nem így pénteken, amikor is a Dunántúlon már többfelé lesz erős az északi-északnyugati szél. Ezen a napon még többfelé előfordulhat csapadék záporok, zivatarok formájában. Pár fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet, 24 és 30 fok között alakulnak majd a maximumok.

Hétvégére csökken a csapadékhajlam, többfelé szeles, de meleg, nyári időre van kilátás.

Borítókép: Rippel Erik /Dunakeszi/

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés