Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Napos, meleg időt hoz a péntek

Pénteken sok lesz a napsütés, reggel kevés zápor nyugaton, délnyugaton fordulhat elő. A nyugatias szél elsősorban északon és északkeleten lehet erős. Napközben 25 és 31 fok közé melegszik a levegő. Éjjel elszórt záporokkal, helyenként zivatarokkal hidegfront érkezik.

Szombaton az ország déli felében sokfelé kialakulhat eső, zápor, itt lesz hűvösebb, borongósabb az idő. Naposabb időszakok az északi tájakon lehetnek. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

Vasárnap északon és a Dunántúlon sokfelé eső, záporok lesznek jellemzők, a kissé szeles keleti, délkeleti tájakon elszórtan alakulhatnak ki záporok. Napközben 13-24 fokra van kilátás, a borús, esős tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Hétfőn a hűvös reggel után napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, helyenként alakulhat ki egy-egy kisebb zápor. Élénk délnyugati szélre, 19-26 fokos maximumokra van kilátás. Kedden is lehet kevés zápor, és megélénkülhet a szél, de a maximumok emelkednek, 22-29 fokot mérhetünk.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (ma 17:25)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet
Nyárias öltözet
Hirdetés
28 Sz
22
15
11 Sz
30
17
15 Sz
27
16
16 Cs
26
15
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Ciprusfélék / Tiszafafélékalacsony
Kőrisalacsony
Nyíralacsony
Platánalacsony
Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas, a fenyőféléké közepes tartományban alakul.

A bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes.

A lágyszárú allergének pollenje emelkedik, alacsony-közepes tartományban van jelen a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes, kevés helyen a magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben frontmentes idő lesz, éjjel hidegfront érkezik. A front előtt fokozódik a migrénhajlam, estétől pedig egyre többeknél a görcsös fejfájás és egyéb görcsök is előjöhetnek.

A vérnyomás-ingadozás most is jellemző lesz, mint az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság.

A koncentrálóképesség jelentősen, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.

A szelesebb tájakon élők hőérzete romolhat.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon és időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Péntek reggel a Dunántúl nyugati, déli tájain lehet egy-egy zápor, kisebb eső, majd napközben száraz idő lesz. Éjjel ismét nyugaton, délnyugaton jöhet zápor, zivatar, így itt vizes, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők.

A nyugati szél északon, északkeleten erős lehet, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Péntek napközben napos idő várható a tó térségében, egy-egy zápor hajnalban, majd késő este érkezhet. A szél, gyenge, mérsékelt marad. Délután 25-27 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken a változóan napos-felhős időben csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar az Adria térségében. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. 27-32 fok között alakulhatnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
25°C
felhős
25°C
felhős
29°C
Horvátország térkép