Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Székesfehérvár
Borongós hétvége esővel, hóval

Borongós hétvége esővel, hóval

Szombaton a rövid napos időszakok mellett többségében a Dunántúlon, másutt helyenként kell számítani esőre, záporokra, eleinte nyugaton, északnyugaton és az északi hegycsúcsokon havas eső, hó hullhat. Helyenként a délkeleti szél feltámadhat, a Dunántúlon néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 3-11 fok között alakulnak, délen, délkeleten lesz enyhébb idő.

Vasárnap újabb csapadékzóna halad át az ország fölött nyugatról kelet felé, többnyire eső, zápor várható, de nyugaton és északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, a hegyekben átmenetileg havazás kialakulhat. Helyenként élénk, erős lesz a szél. Délután 3 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, északnyugaton lesz hidegebb, másutt még enyhébb az idő.

Hétfőre virradóan a Dunántúlon és az északi tájakon havazhat, majd napközben felszakadozik a felhőzet, hosszabb időre kisüthet a nap, de helyenként még zápor, hózápor kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, északon erős lehet. A fagyos reggelt követően délután 3-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett napközben futó hózáporok kialakulhatnak, majd este többfelé lehet havas eső, havazás. A nyugati, északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. Hajnalra -8, 0 fokig hűl le a levegő, napközben 2-6 fokot mérhetünk.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:30)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
27 Sz
5
0
jeles nap
28 V
6
3
jeles nap
29 H
4
-4
30 K
3
-2
1 Sz
6
0
2 Cs
6
1
3 P
3
-2
4 Sz
3
-5
5 V
2
-4
jeles nap
6 H
5
-3
jeles nap
7 K
6
-2
8 Sz
7
-1
9 Cs
7
0
10 P
8
1
11 Sz
7
-1
12 V
5
0
jeles nap
13 H
2
-3
jeles nap
14 K
2
-4
15 Sz
2
-1
16 Cs
3
-2
17 P
1
-4
18 Sz
1
-4
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút -
Dobogókő -
Eplény -
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván -
NHH -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Szombaton hó, havas eső még kezdetben várható

Szombaton eleinte további hóra, hózáporra, havas esőre még a nyugati, északnyugati és néhol az északi tájakon számíthatunk.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfronti hatás érvényesül, emiatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén, ízületi-, görcsös- és gyulladásos panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás előfordulhat.

A borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton többfelé számíthatunk ismét esőre, záporra, eleinte nyugaton, északnyugaton és az északi hegycsúcsokon havas esőre, hóra. Így vizes, csúszós utakra kell készülni, a havas tájakon latyakos, hókásás, havas útszakaszokra.

Helyenként élénk, néhol erős délkeleti szél csökkentheti a járművek menestabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet